Na 4 porcie potrebujeme:
*300 g mletého hovädzieho mäsa
*soľ
*mleté čierne korenie
*balzamikový ocot
*štipka mletého zázvoru
*1 strúčik cesnaku
*1 L červeného vína
*klinčeky
*300 g kuracích prsičiek
*1 žĺtok
*1 PL škrobovej múčky
*1 ČL korenia karí
*1 ČL medu
Postup: Mleté mäso dôkladne premiešame so soľou, s mletým čiernym korením, so zázvorom, s prelisovaným strúčikom cesnaku a nakoniec ochutíme balzamikovým octom. V rukách vyformujeme zo zmesi guľôčky a krátko ich povaríme v červenom víne so štipkou soli a s klinčekmi.
Kuracie mäso nakrájame na rezančeky. Žĺtok vymiešame so škrobovou múčkou, soľou, s čiernym korením, korením karí a medom. Mäso necháme dve hodiny odležať vo vaječnej zmesi a potom ho opečieme na oleji. Kúsky mäsa podávame s omáčkami.